Boek
Nederlands

Vluchtweg

Jet Van Vuuren (auteur)
Als bij een jonge vrouw, die in haar jeugd getuige was van een ongeluk waarbij haar zus om het leven kwam, herinneringen naar boven komen, gaat ze twijfelen over wat er daadwerkelijk is gebeurd.
Titel
Vluchtweg
Auteur
Jet Van Vuuren
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
338 p.
ISBN
9789026352355 (paperback)

Besprekingen

Twintig jaar geleden is het zusje van Judy, Femke voor haar ogen omgekomen. Femke, die toen zeventien jaar oud was, belandt door een ongeluk in het water en verdrinkt. Judy zelf kon net op tijd worden gered, maar ze heeft er heel begrijpelijk een trauma aan over gehouden. Het ongeluk blijft haar jaren later nog steeds achtervolgen ondanks dat ze zich er weinig meer van kan herinneren. Ze gaat opnieuw naar het vakantiehuisje van haar ouders in Friesland. De plek van de alles bepalende zeiltocht. Daar komen er steeds meer herinneringen bij haar terug. Herinneringen die haar doen laten twijfelen over wat er daadwerkelijk is gebeurd. Het fijne aan het boek is dat het bestaat uit korte hoofdstukken. Zeker bij thrillers, leest dat heel prettig. Het boek is opgebouwd uit heden en verleden waarin we het verhaal volgen vanuit Judy. Het verleden gaat voornamelijk over de tijd rond de zeiltocht waarin haar zusje Femke overleed. Het verhaal draait voornamelijk om de zoektocht naar de waarheid ach…Lees verder

Over Jet Van Vuuren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PCNAlmere

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956).

Biografie

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Bibliografie

  • 2011 – Zomerdruk (ISBN 9789061125969)
  • 2012 – Bloedheet (ISBN 9789045201467)
  • 2013 – Zomerzin (ISBN 978904520…Lees verder op Wikipedia