Boek
Nederlands
Als Den Haag onveilig wordt gemaakt door een seriemoordenaar gaat rechercheur Anja Bolt op onderzoek uit.
Titel
Misstap
Auteur
Jet Van Vuuren
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers, 2018
317 p.
ISBN
9789045213651 (paperback)

Besprekingen

Een seriemoordenaar teistert Den Haag tijdens een tropische septembermaand. Jonge blonde vrouwen worden vermoord achtergelaten in de duinen. Afgrijselijk detail; hun handen zijn verwijderd en meegenomen. Anja Bolt van de Haagse recherche gaat op zoek naar de moordenaar en krijgt daarbij hulp van haar ex-collega Britt van Dijk. Iets te veel sporen leiden naar de chique wijk Benoordenhout. Ook lijkt de datingsite Tinder een belangrijke rol te spelen. Het verhaal ontwikkelt zich bedrieglijk simpel, de eventuele dader wordt vrij pontificaal neergezet. Dat haalt al lezend jammer genoeg iets van de spanning weg. Gelukkig wordt dat in het laatste deel meer dan goedgemaakt en blijkt alles toch te kloppen, een plot dat je niet aanziet komen maar dat terugdenkend logisch is. Knap staaltje van ‘op het verkeerde been zetten’. Spanning, interessante karakters en mooi uitgediept in een prima tempo. Tiende thriller van de auteur.

Over Jet Van Vuuren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PCNAlmere

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956).

Biografie

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Bibliografie

  • 2011 – Zomerdruk (ISBN 9789061125969)
  • 2012 – Bloedheet (ISBN 9789045201467)
  • 2013 – Zomerzin (ISBN 978904520…Lees verder op Wikipedia