Boek
Nederlands

Gifspoor

Jet Van Vuuren (auteur)
Noor den Braber, rechercheur in Middelburg, onderzoekt de moord op een onbekend gebleven vrouw op de grens met Zeeland.
Titel
Gifspoor
Auteur
Jet Van Vuuren
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020
374 p.
ISBN
9789026352331 (paperback)

Besprekingen

De twee vriendinnen Olga en Lizzy delen hun hartstocht voor tuinieren. Als een kennis van vroeger, Kate, hun vraagt mee te gaan naar Engeland, het Mekka van prachtige tuinen, zeggen ze natuurlijk geen nee. Kate heeft daar een cottage geërfd en kan hulp gebruiken bij het opknappen van huis en tuin. Al tijdens de reis borrelen er irritaties en vragen op. Wie is die Felix eigenlijk, de door Lizzy ingehuurde chauffeur van het busje waarin ze reizen. Waarom gedraagt Kate zich zo vreemd? En van wie zijn die aantekeningen over giftige planten? Een ding is duidelijk, het wordt geen gewoon reisje over het kanaal. Beetje voorspelbaar script. Drie chagrijnige wijven die absoluut niet overkomen als vriendinnen. Op iedere bladzijde heeft wel iemand wat te zeuren en daardoor ebt de spanning weg. Ook iets teveel toevalligheden en onwaarschijnlijkheden die het verhaal geen goed doen. Maar als vakantielectuur kan ‘Gifspoor’ prima mee in de koffer. Jet van Vuuren hoort thuis in het groepje Nederlandse …Lees verder

Over Jet Van Vuuren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PCNAlmere

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956).

Biografie

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Bibliografie

  • 2011 – Zomerdruk (ISBN 9789061125969)
  • 2012 – Bloedheet (ISBN 9789045201467)
  • 2013 – Zomerzin (ISBN 978904520…Lees verder op Wikipedia