Boek
Nederlands
Als een vrouw voor haar rust naar het chalet van haar vermiste tante gaat, ontdekt zij een duistere familiegeschiedenis.
Titel
Basta!
Auteur
Jet Van Vuuren
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2019
333 p.
ISBN
9789045217260 (paperback)

Besprekingen

Lynn moet even weg van haar nieuwe samengestelde gezin en de werkdruk op de uitgeverij. Op aandringen van de eigenaar van een vakantiepark, gaat ze naar het chalet van haar vermiste tante. Ze komt meer te weten over een onopgeloste moordzaak maar het thuisfront doet steeds moeilijker. Jet van Vuuren schreef met ‘Basta!’ haar dertiende thriller. Dit is te merken: de schrijfstijl is aangenaam en het verhaal heeft je vanaf het begin volledig in zijn greep. De spanningsopbouw verloopt langzaam maar toch weet de auteur je aandacht te behouden. De personages krijgen een mooie uitwerking, vooral Lynn komt als een sterk en geloofwaardig personage over. Daarnaast is de plot origineel en onverwacht, door diverse wendingen kruip je volledig in het boek. Door wisselende perspectieven kom je meer te weten over de moord en vermissing. Het boek heeft een gesloten einde waarbij geen enkel stukje ontbreekt. Kortom een aangename thriller in een Nederlandse setting.

Over Jet Van Vuuren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PCNAlmere

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956).

Biografie

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Bibliografie

  • 2011 – Zomerdruk (ISBN 9789061125969)
  • 2012 – Bloedheet (ISBN 9789045201467)
  • 2013 – Zomerzin (ISBN 978904520…Lees verder op Wikipedia