Boek
Nederlands

Juf Rommelkont

Jeremy Strong (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Juf Rommelkont
×
Juf Rommelkont Juf Rommelkont
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op een saaie school komt een invaljuf werken die allerlei ongewone dingen doet met haar klas. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
Zonder genre, school
Titel
Juf Rommelkont
Auteur
Jeremy Strong
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pandemonium at school
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 1996?
94 p. : ill.
ISBN
90-206-7168-5

Besprekingen

Op de saaie school De Duikelaar komt een invaljuf werken die Rommelkont heet. Zij doet ongewone dingen met haar klas. De directeur is doodsbang dat bij het bezoek van de onderwijsinspectrice alles uit de hand zal lopen, door de ervaringen met gekke gebeurtenissen in de afgelopen tijd. Niets is minder waar ; de inspectrice is blij met de levendige aanpak van deze 'vreemde' juf. Alle namen in het boek zijn suggestief, de situaties net iets te overdreven. Maar kinderen vanaf 9 jaar zullen er van smullen door de vlotte schrijftrant en de gekke situaties. Door het woordgebruik ook geschikt voor wat oudere kinderen tot 12 jaar met een laag leesniveau. Er zijn enkele zwart-witte illustraties opgenomen van de tekenares Andrea Kruis van de uit het weekblad 'Margriet" bekende strip 'Vijftien en een 1/2'.

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia