Lettertype dyslexie
Nederlands

Gekke Iris

Jeremy Strong (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bij de school van Joost en Merel loopt opeens een struisvogel. Het dier haalt allerlei streken uit. AVI-M5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Gekke Iris
Auteur
Jeremy Strong
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mad Iris
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2012
74 p. : ill.
ISBN
9789055294954 (hardback)

Besprekingen

Joost en Merel raken bevriend met een struisvogel die opeens hun schoolplein oploopt. Het is een gek dier dat allerlei ongewone dingen kan doen (zoals wc-papier om buizen rollen) en krijgt daarom de naam Gekke Iris. Het dier zorgt voor veel hilariteit in de basisschool, vooral omdat de dierenvangers achter haar aan zitten. Dit ongewone verhaal is met vaart en veel gevoel voor humor geschreven. De stripachtige (soms met tekstwolkje) zwart-wittekeningen passen er goed bij. De tekst op AVI-M5 staat ruim gedrukt met veel wit tussen de regels, in een duidelijke letter. Deze uitgave is afkomstig van een uitgever gespecialiseerd in leesondersteunende materialen voor leeszwakke en dyslectische kinderen. Met meeleescd's* (ca. 85 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Dit met veel gevoel voor de leeftijdsgroep geschreven vrolijke verhaal zal kinderen vanaf ca. 9 jaar aanspreken.

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia