Makkelijk lezen
Nederlands

Ga niet naar de kelder

Jeremy Strong (auteur)
+1
Ga niet naar de kelder
×
Ga niet naar de kelder Ga niet naar de kelder

Ga niet naar de kelder

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan is pas verhuisd. Op de muur van het huis staat: ga niet naar de kelder. Maar dat doet hij natuurlijk toch. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
humor
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Ga niet naar de kelder
Auteur
Jeremy Strong
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2012
69 p. : ill. + meeleescd
ISBN
9789055295043 (hardback)

Besprekingen

Daan is net verhuisd naar een huis, waar op de muren staat, dat hij niet naar de kelder moet gaan. Samen met Laura, die bij hem komt logeren, ontdekt hij in de schuur achter een schot een toegang tot de kelder. Daar staat een machine die voor verwarring zorgt: het huis en de familieleden komen achtereenvolgens in een horrorverhaal, sprookje, humoristisch verhaal, detective en een romantisch verhaal terecht. Een boek uit de serie 'Piraatjes'*, geschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen, AVI-E4. Een gemakkelijk leesbaar verhaal in een lettertype dat voor dylectici goed leesbaar is. Er is een ruime bladspiegel, met veel wit tussen de zinnen en de alinea’s. Er zijn veel met grijstinten ingekleurde zwart-witte pentekeningen opgenomen. Met meeluistercode* waarmee op de website meesluisterboek.nl het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden. Voor kinderen die moeite hebben met lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia