Boek
Nederlands
De natuurlijke schoonheid van Finland trekt veel bezoekers. Het prachtige merengebied in het binnenland, de weidse hoogvlaktes in het noorden en de vele ruige en rotsachtige eilanden in het zuidwesten.

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit boeiende land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over d
Titel
Finland
Redacteur
Jeanet Liebeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Insight guide Finland
Editie
2de [herz.] dr.
Uitgever
Zeewolde: Cambium, 2012
336 p. : ill.
ISBN
9789066551985 (paperback)

Besprekingen

De natuur in Finland behoort tot de mooiste van Europa in zomer en winter. ’s Zomers zijn de vele meren het domein van talloze watersporters en ’s winters ligt overal sneeuw, kortom een land voor alle seizoenen. Toch wordt Finland niet heel druk bezocht door toeristen en veel reisgidsen zijn er dan ook niet over deze bestemming. In het eerste gedeelte worden volk, geschiedenis en cultuur beschreven. Daarna worden bezienswaardigheden en plaatsjes belicht, waarbij wordt verwezen naar bijbehorende plattegrondjes. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ staan praktische adressen van accommodaties, winkels en dergelijke. In de rubriek ‘Wetenswaard’ worden leuke en opmerkelijke feiten en weetjes beschreven. Voor- en achterflap zijn uitklapbaar en voorzien van plattegronden. Een vlot leesbaar boek over een land, waarover (nog) niet veel literatuur is te vinden. Met register.