Boek
Nederlands

Met vallen en opstaan : de memoires

Jean Blaute (auteur)
+1
Met vallen en opstaan : de memoires
×
Met vallen en opstaan : de memoires Met vallen en opstaan : de memoires

Met vallen en opstaan : de memoires

Als zoon van een muziekwinkel in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: 'Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen.' Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikant-producer.

Deze biografie is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte

Onderwerp
Blaute, Jean
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Met vallen en opstaan : de memoires
Auteur
Jean Blaute
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Uitgeverij Lannoo, 2022
272 pagina's, [48] pagina's foto's : illustraties
ISBN
9789401473965 (hardback)

Over Jean Blaute

CC BY 2.0 - Foto van/door Geert Schneider

Jean Corry Leonard Blaute (Zottegem, 1 maart 1952) is een Vlaams gitarist, zanger, componist, songwriter, arrangeur, producer en televisiepersoonlijkheid.

Biografie

Jean Blaute kwam reeds vroeg in aanraking met muziek: zo was zijn vader een zeer gerespecteerd muzikant, en hadden de Blautes thuis een platenzaak. Hij studeerde vanaf 1970 notenleer-muziekgeschiedenis aan het Conservatorium in Brussel.

Als muzikant speelde Blaute onder andere bij Urbanus, Big Bill, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Wim De Craene en De Nieuwe Snaar. Hij had zelf een kleine hit met het liedje Bananen. Ook speelde Blaute de accordeon bij het nummer 'Als je wint' van gelegenheidsduo Herman Brood en Henny Vrienten.

In 2003 ondernam Jean, samen met Roland en P.P. Michiels, een succesvolle theatertournee.

Jean Blaute schreef muziek voor theater, films, vier musicals, televisiereeksen zoals Dag Sinterklaas en Kulderzip…Lees verder op Wikipedia