Boek
Nederlands

111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben

Jan J.B. Kuipers (auteur), Heleen Dekker (fotograaf)
+1
111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben
×
111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben

111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben

In de reeks:
Zeeland is meer dan duinen, mosselrestaurants en klederdracht. Wel eens aan de Rattekaai geweest? Zeeuwse struisvogelolie geprobeerd of het Solexmuseum bezocht? Wie kent de eskimo van Zierikzee of de wALLofsmALLart? Waar vind je het breedste strand van Nederland en wat is het geheime recept van de babbelaar?
Jan Kuipers en Heleen Dekker wijzen de weg naar 111 bijzondere en onvermoede plekken.
Titel
111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben
Auteur
Jan J.B. Kuipers
Fotograaf
Heleen Dekker
Taal
Nederlands
Editie
2de bijgewerkte dr.
Uitgever
Bussum: Thoth, © 2020
230 p. : ill.
ISBN
9789068686807 (paperback)

Besprekingen

Naar een Duits idee is de uitgever bezig met een serie over bijzondere regionale bezienswaardigheden in ons land. In die serie verscheen dit deel over de provincie Zeeland. Het bevat 111 volstrekt uiteenlopende eyecatchers tot in de verste uithoeken van de eilanden en bevat daardoor voor elke lezer wel wat wils. De bekende en standaard toeristische aandachtstrekkers ontbreken. In plaats daarvan aandacht voor minder opvallende, maar zeker zo interessante locaties op de meest onverwachte plekjes. De 111 plekken staan genummerd aangegeven op een duidelijke plattegrond en zijn zo gemakkelijk te lokaliseren. Iedere plek wordt in één pagina beschreven en toegelicht en op een volgende pagina in beeld gebracht. Het kan gaan om een opmerkelijk gebouw, een markant landschappelijk element, een winkeltje etc. Boeiend en ontdekkend. Gewoon al leuk bij het doorbladeren thuis en uitnodigend voor een speurtocht ter plaatse.

Over Jan J.B. Kuipers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door HMD Dekker

Jan J.B. Kuipers (Zaamslag, 1953) is een auteur van fictie en non-fictie in diverse genres. Hij publiceerde tientallen boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, sciencefiction, popcultuur, thrillers en jeugdliteratuur. In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg.

Bibliografie

Essays, verhalen en poëzie verschenen onder andere in Hollands Maandblad, Optima, Spiegel Historiael, De Tweede Ronde; een aantal verhalen in buitenlandse bloemlezingen als An der Grenze. Ook was Jan Kuipers actief als redacteur bij de Zeeuwse regionaal-historische uitgeverij De Koperen Tuin en de Encyclopedie van Zeeland. Voorts was of is hij recensent, columnist, redac­teur van onder andere Nehalen­nia en Ballu­strada en medewerker van onder meer het Zeeuws Tijdschrift en Archeologie Magazine. Jan Kuipers werkt(e) voorts als auteur voor onderwijsmethoden, …Lees verder op Wikipedia