Luisterboek
Nederlands

Opgewekt naar de eindstreep : het laatste dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar

Hendrik Groen (auteur), Kees Hulst (verteller)
+1
Opgewekt naar de eindstreep : het laatste dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar
×
Opgewekt naar de eindstreep : het laatste dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar Opgewekt naar de eindstreep : het laatste dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar

Opgewekt naar de eindstreep : het laatste dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar

Met de nodige zelfspot bespreekt de 90-jarige Hendrik Groen, bewoner van een verzorgingshuis in Bergen aan Zee, de gebeurtenissen in zijn kleiner wordende wereld.
Titel
Opgewekt naar de eindstreep : het laatste dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar
Auteur
Hendrik Groen
Verteller
Kees Hulst
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2021
5 cd's
Speelduur
Circa 5 uur en 18 minuten
Aantekening
Hendrik Groen is een pseudoniem
ISBN
9789047629160

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur en toneelregisseur Kees Hulst. Voormalig bovenmeester Hendrik Groen woont inmiddels in een verzorgingshuis in Bergen aan Zee. Hij wordt vergeetachtig en gaat weer in zijn dagboek schrijven als geheugensteun. Met enige regelmaat schrijft Hendrik over zijn medebewoners, zijn vriendenclub en over zijn leven in coronatijd. Een speciale plek is er voor vriendin Leonie, adoptief kleindochter Frida en de reu Juffrouw Jansen die hij erfde van zijn vriend Evert. Alzheimer neemt steeds meer bezit van Hendrik maar hij wil een vrolijke, goed geklede man met dementie zijn. Het lukt redelijk tot een longontsteking en een hittegolf het proces van zijn afnemende gezondheid versnellen waardoor Leonie het dagboek afrondt op zaterdag 5 september 2020. Dit boek is het zelfstandig te luisteren slot op de bestsellers ‘Pogingen iets van het leven te maken’** (2014) en ‘Zolang er leven is’*** (2016), die de NS Publieksprijs wonnen. Hendri…Lees verder

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Beide boeken wonnen de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek / NS Publieksprijs.

Pseudoniem

Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot allerlei speculaties. Namen uiteenlopend van Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. De Volkskrant en NRC Handelsblad onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het ging om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet reageerde daarop met de woorden dat 'hij niet zit te wachten op publiciteit' en geen zin 'in de heisa van bekendheid' heeft.

Toen Pogingen iets van het leven te maken in 2016 d…Lees verder op Wikipedia