Boek
Nederlands

Het grote griezelboek

+1
Het grote griezelboek
×
Het grote griezelboek Het grote griezelboek

Het grote griezelboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie verhalen waarin kinderen een man met en gouden tand ontmoeten. Hij verkoopt hen een toverlamp die je wens uit laat komen. Daardoor beleven ze griezelige avonturen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Het grote griezelboek
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
96 p. in verschillende pagineringen : ill.
ISBN
9789020681895 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van drie eerder los verschenen boekjes uit de reeks 'De toverlamp'. In 'Het monster' koopt Niels op de markt een oude olielamp. De koopman heeft Niels verteld, dat je met die lamp kunt toveren. 's Avonds in bed wrijft Niels driemaal over de lamp, maar er gebeurt ogenschijnlijk niets. Totdat hij opeens in een boot op zee zit. In 'De witte ridder' wil Mark voor ridder spelen. Als hij van een man een toverlamp krijgt, wordt het allemaal wel heel echt. En in 'Bij de dino's' komen Mart en Ruben via een toverlamp in Dinoland terecht. De verhalen worden in begrijpelijke taal met veel dialoog verteld. De tekst staat in korte zinnen met enkel een- en tweelettergrepige woorden, hoofdletters en interpunctie, AVI-M4. Elke pagina wordt opgesierd met vlotte, aantrekkelijke ingekleurde pentekeningen van de auteur, die goed aansluiten op de tekst. Stevige, verzorgde uitgave met aantrekkelijk omslag vol gekleurde monsters. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia