Boek
Engels

Home stretch

Graham Norton (auteur)
Een jongeman die verantwoordelijk is voor het auto-ongeluk waarbij drie vrienden omkwamen, reist vanuit Ierland naar New York om daar een nieuw leven te beginnen, maar het verleden laat hem niet met rust.
Titel
Home stretch
Auteur
Graham Norton
Taal
Engels
Uitgever
London: Coronet, 2021
362 p.
ISBN
9781473665163 (paperback)

Besprekingen

Connor Hayes is een Ierse jonge man die aan de vooravond van een huwelijk meegaat op een uitstapje naar de zee. Onderweg krijgen ze een ernstig auto-ongeluk, waardoor drie van de zes inzittenden omkomen, inclusief bruid en bruidegom. Omdat Connor achter het stuur zat wordt hij er op aangekeken, maar bij de rechtszaak wordt hij slechts voorwaardelijk veroordeeld. Hij besluit een nieuw leven te beginnen, en zo komt hij via Liverpool en Londen in New York terecht. Hij blijft het verleden echter met zich meetorsen, net zoals de achterblijvers, totdat een toevallige ontmoeting een geheel nieuw licht op de gebeurtenissen (en op zijn eigen geheim) werpt. De schrijver (1963) van inmiddels drie bestsellers, is vooral bekend als ‘campy’ gastheer van een zeer grappige talkshow vol beroemdheden, maar in dit boek slaat hij een aanzienlijk serieuzere toon aan. Het verdriet van de personages is tastbaar, niet alleen bij de ouders die kinderen hebben verloren maar ook bij een meisje dat in een rolsto…Lees verder

Over Graham Norton

Graham William Walker (Dublin, 4 april 1963), bekend onder zijn artiestennaam Graham Norton, is een Ierse acteur, komiek en televisiepresentator.

Hij werd bekend als programmamaker op het Britse Channel 4 en door zijn rol als priester Noel Furlong in de Ierse televisieserie Father Ted. Hoewel hij in slechts drie afleveringen verscheen, was hij erg populair onder de kijkers. Na Channel 4 heeft Norton veel gewerkt voor de BBC, met programma's op BBC One, BBC Two en BBC Radio 2. Bij het grote publiek is hij bekend als presentator van The Graham Norton Show. Hij is ook mede-eigenaar van SO Television, de productiemaatschappij van zijn televisieprogramma's.

Prijzen

  • 2001: RTS Television Award Best Presenter voor So Graham Norton
  • 2001: TRIC Award - TV Personality of the Year
  • 2001: BAFTA - Best Entertainment Performance voor So Graham Norton
  • 2002: BAFTA - Best Enterta…Lees verder op Wikipedia