Boek
Nederlands

Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje

Gitte Spee (auteur)
+1
Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje
×
Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje

Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In de winter breekt de grote roos af waarin Rosa de rozenfee woont. Waar kan ze nu schuilen tot het weer lente wordt? Prentenboek in oblongformaat met paginagrote krijtillustraties in zachte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Pimento, 2009
[32] p. : ill.
ISBN
9789049923822 (hardback)

Besprekingen

Door de winterkou knakt de roze roos waarin Rosa de rozenfee woont. Ze tuimelt in de sneeuw en glijdt over het ijs, maar bibbert al gauw van de kou, want ze is een zomerfee. Waar kan ze schuilen nu iedereen winterslaap houdt? En zal het ooit weer lente worden? Warm, lief, winters prentenboekje, geschreven in gebroken rijm (de laatste woorden van de tweede en vierde regel rijmen op elkaar). De eenvoudige tekst in treffende taal staat steeds op de linkerpagina met een kleine illustratie. Rechts vullen sfeervolle, herkenbaar getekende prenten in zachte pasteltinten de tekst niet alleen prachtig aan, maar laten ook ruimte voor eigen fantasie. Prettig leesbaar lettertype met schreef. Verzorgde, gebonden uitgave in oblong formaat gedrukt op stevig, mat papier. Fris, licht, aantrekkelijk omslag met het roze feetje staand onder een sneeuwklok op besneeuwde bodem bedekt met zilverglitter. De titel is eveneens gedrukt in glitterletters. Een aandoenlijk voorleesboekje vanaf ca. 4 jaar. Eerder ve…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen