Boek
Nederlands

Het grote dierendorpje boek

Gitte Spee (auteur), Kim-Lian Van der Meij (auteur)
+1
Het grote dierendorpje boek
×
Het grote dierendorpje boek Het grote dierendorpje boek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Schaap weet niet wat ze aan moet trekken en Olifant wordt gepest. Zo'n 25 liedjes of rijmpjes en drie verhalen over elk dier in het dorp. Te beluisteren via internet. Met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Titel
Het grote dierendorpje boek / geschreven door Gitte Spee, Kim-Lian van der Meij ; met tekeningen van Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee Kim-Lian Van der Meij
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2020] | Andere uitgaves
[100] p. : ill.
Aantekening
Met liedjes die je kan afspelen via qr-code
ISBN
9789020682526 (hardback)

Besprekingen

In dit fraai uitgevoerde prentenboek in royaal oblong formaat en leeslint zijn vijfentwintig liedjes en drie verhalen verzameld over een dorpje waarin dieren wonen met menselijke eigenschappen en emoties. Het hoofdthema is vakantie en daaraan opgehangen zijn voor kinderen herkenbare thema’s als heimwee, bang zijn en verveling. De liedjes bestaan uit vierregelige strofen in abcb-rijm, de verhalen bevatten enkele hoofdstukjes en zijn in twee kolommen afgedrukt. Het taalgebruik van Kim-Lian van der Meij is weinig origineel, veel mooier zijn de kleurenillustraties van Gitte Spee. Zij geeft met de van haar bekende gemengde techniek van krijt, verf en zwarte omlijning het dorpje iets dromerigs en zachts mee, zodat kinderen er graag een kijkje zouden willen nemen. Op de schutbladen tekende ze een kaart van het dorp en de mol zoekt op verschillende pagina’s naar zijn bril. De liedjes zijn te beluisteren via Spotify, YouTube, Apple Music of via een QR-code. Een deel van de liedjes verscheen ee…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen