Boek
Nederlands

Dierendorpje in rep en roer

Gitte Spee (auteur), Kim-Lian Van der Meij (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Big durft niet vies te worden en Krokodil verliest een tand. Acht vrolijke rijmpjes over elk dier in het dorp, voorgelezen en gezongen op cd. Met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Titel
Dierendorpje in rep en roer
Auteur
Gitte Spee Kim-Lian Van der Meij
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
[28] p. : ill. + cd
ISBN
9789020682458 (hardback)

Besprekingen

In dit langwerpige prentenboek zijn acht versjes verzameld over de dieren in een dorpje waar alleen maar dieren wonen. De (gepersonifieerde) dieren hebben elk hun eigen kleine problemen: kleine Big durft niet vies te worden, Schaap weet niet wat ze aan moet trekken en krokodil verliest een tand. Er is altijd wel iemand die raad weet. De versjes zijn opgebouwd uit vierregelige strofen in het rijmschema abcb. Ze staan in zwarte schreefletter afgedrukt tegen steeds twee pagina’s vullende illustraties van Gitte Spee. Haar kenmerkende gemengde techniek van krijt, verf en zwarte omlijning geeft de prenten iets dromerigs en zachts, goed passend bij de sfeer van de inhoud. Alle versjes worden op de bijgevoegde cd eerst voorgelezen door Kim-Lian van der Meij en vervolgens ook door haar gezongen, begeleid door de Nederlandse popband Future Presidents en voorzien van passende achtergrondgeluiden. Van der Meij’s stemgebruik is helder en ze weet met kleine nuances het verhaal tot leven te brengen…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen