Boek
Nederlands

Dierendorpje helpt de bijen

Gitte Spee (auteur), Kim-Lian Van der Meij (auteur)
+1
Dierendorpje helpt de bijen
×
Dierendorpje helpt de bijen Dierendorpje helpt de bijen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De bijen in Dierendorpje hebben het moeilijk, want er zijn bijna geen bloemen meer. Daardoor kunnen ze geen honing maken. Maar natuurlijk helpen de dieren uit Dierendorpje elkaar. Zo komt er toch een feest met heerlijke honingtaart! Prentenboek met sfeervolle tekeningen in zachte kleuren. Met tekst op rijm en een liedje. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Natuur, Bijen, Dieren
Titel
Dierendorpje helpt de bijen / tekst door Gitte Spee, Kim-Lian van der Meij ; ill. door Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee Kim-Lian Van der Meij
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789020682496 (hardback)

Besprekingen

Gijs, het grijze olifantje, heeft zin in honing. Samen met beer Willem gaat hij naar de bijenkorf. Maar de bijen hebben geen honing, omdat er alleen maar gras groeit in dierendorpje. Daar kunnen ze geen honing van maken. Schaap Stientje weet raad: ze geeft zakjes met bloemenzaad mee, die moeten worden geplant en begoten met water, dan komt het goed. Het bijenvolkje krijgt algauw lucht van de inmiddels uitgekomen bloemen en niet veel later wordt de bijenkorf gevuld met honing. Dan is het feest in Dierendorpje, want Gijs heeft een heuse honingtaart gebakken. Lievig verhaaltje in de serie over Dierendorpje, waar alle dieren elkaar steevast helpen. De teksten bestaan uit vierregelig abcb-rijm dat soepel en adequaat maar niet briljant is geschreven. Vooral de aanstekelijke, knusse en zachte illustraties geven het boek meerwaarde. De jonge lezer zal vast graag in zo’n dorpje willen wonen. Achterin staat de tekst van het bijbehorende liedje 'Duizend Druppels Water', met een QR-code waarmee h…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen