Boek
Nederlands

Dierendorpje in de maneschijn

Gitte Spee (auteur), Kim-Lian Van der Meij (auteur)
+1
Dierendorpje in de maneschijn
×
Dierendorpje in de maneschijn Dierendorpje in de maneschijn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Olifantje Gijs gaat naar bed. Maar een voor een vragen zijn vriendjes uit Dierendorpje of ze bij Gijs mogen slapen. Ze horen vreemde geluiden en zijn bang in het donker. Daar gaat Gijs wat aan doen. Prentenboek met sfeervolle tekeningen in zachte kleuren. Met tekst op rijm en een liedje. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dierendorpje in de maneschijn / tekst door Gitte Spee, Kim-Lian van der Meij ; ill. door Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee Kim-Lian Van der Meij
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
[26] p. : ill.
Aantekening
Bij het boek hoort een lied dat je kan beluisteren via een qr-code.
ISBN
9789020682489 (hardback)

Besprekingen

Het is nacht in Dierendorpje. Gijs het olifantje wil net lekker gaan slapen als hij gebons hoort op de deur. Schaapje Stien vraagt of ze bij hem mag slapen, want ze is bang. En ze is de enige niet! Dit verhaal op rijm vertelt in steeds vierregelige strofen op abcb-eindrijm een lief verhaaltje over de dieren uit Dierendorpje, die ieder om de beurt bij olifantje Gijs aankloppen omdat ze bang zijn in het donker. Bang voor enge geluiden, bang voor spoken: ze kruipen allemaal bij Gijs in bed, tot hij het welletjes vindt en ze leert dat ze niet bang hoeven te zijn. De zo herkenbare, sfeervolle illustraties van Gitte Spee vullen nu eens een, dan weer twee pagina’s. De zachte kleuren en de lieve dierensnuitjes zijn heel aansprekend voor peuters en kleuters. Op de laatste spread staat een liedje, dat via Spotify en Youtube te luisteren is, gezongen door Kim-Lian van der Meij. Een lief, wat zoet geheel, passend in de eerdere reeks boeken over de dieren uit Dierendorpje. In dezelfde uitvoering …Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen