Boek
Nederlands

De zilveren zandstorm

Geert Klaasen (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
De zilveren zandstorm
×
De zilveren zandstorm De zilveren zandstorm
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Finn is de bewaker van Dromenland. Kan hij samen met zijn vrienden de strijd tegen de Zandman winnen en zo Dromenland behoeden voor de ondergang? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Dromen, Dapper zijn
Titel
De zilveren zandstorm
Auteur
Geert Klaasen
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2021
198 p. : ill.
ISBN
9789002273957 (hardback)

Besprekingen

Het derde en laatste deel in de serie ‘De kronieken van Finn’ begint met een samenvatting van de eerste twee delen. Dat is heel prettig want er zijn veel personages met ingewikkelde namen en rollen in deze serie. Zonder de eerste twee delen te hebben gelezen, is dit slot lastiger te volgen. Finn lijkt een doodgewone jongen, maar hij is heel bijzonder, want hij kan ontwaken in Dromenland, een rijk waar hij een ridder is, een echte held. De hoofdstukken spelen zich afwisselend af in De Wakkere Wereld en Dromenland waar Finn, Tillie, Jana en Joris tegen de Zandman vechten om Dromenland van zijn ondergang te redden. Het is een goed uitgedachte fantasiewereld die aansluit op de onze. Avonturen, strijd en verraad volgen elkaar snel op. Achtergronden worden uitgewerkt, lijntjes worden afgewerkt en alles komt samen aan het einde. Klaasen heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, de illustraties van Van Straaten passen bij de sprookjesachtige en fantasievolle wereld. Deel 1 is ‘Het gestolen …Lees verder

Over Geert Klaasen

Geert Klaasen is een Belgische schrijver en huisarts.

In 2014 schreef Klaasen een kortverhaal getiteld Een duo van tranen, waarmee hij de WEL-wedstrijd Flitsverhaal won. In 2015 werd zijn kortverhaal Klemtoon genomineerd voor de OIKOS-wedstrijd Kortverhalen Eco-Future. In 2016 schreef hij het boek De Zilveren Raaf, dat bekroond werd met de Zoute Zoen. Dit is de prijs voor het beste jeugdboek. Met deze spannende roman, die zich afspeelt in het communistische Praag van de jaren 50, kaapte Geert Klaasen ook derde prijs weg bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Na het succes van De zilveren raaf begon hij te schrijven aan De kronieken van Finn. Het gestolen sterrenstof is het eerste deel uit deze reeks. In 2020 verscheen het tweede deel bij Davidsfonds - Infodok: De laatste vuurtorenwachter. In de zomer van 2021 werd het derde deel van de reeks uitgegeven met als titel De zilveren zandstorm.

Begin 2022 werd de s…Lees verder op Wikipedia