Boek
Nederlands

Rombo : roman

Esther Kinsky (auteur), José Rijnaarts (vertaler)
In mei en september 1976 wordt het noordoosten van Italië getroffen door twee zware aardbevingen. Er komen bijna duizend mensen om en tienduizenden verliezen hun huis. Veel bewoners trekken weg uit de regio Friuli en komen niet meer terug. Het gebied is door de aardbevingen veranderd. Er is een nieuw landschap ontstaan, waarin de littekens van het natuurgeweld duidelijk zichtbaar zijn. Het menseli
Titel
Rombo : roman
Auteur
Esther Kinsky 1956-
Vertaler
José Rijnaarts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Rombo
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Pluim, 2022
245 p.
ISBN
9789493256866 (paperback)

Over Esther Kinsky

Esther Kinsky (Engelskirchen, 12 september 1956) is een Duits vertaler, schrijver en dichter.

Biografie

Kinsky groeide op in de buurt van Bonn. Zij studeerde Slavistiek en Anglistiek aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universiteit in Bonn en is sinds haar afstuderen in 1986 vertaler van literaire werken vanuit het Pools, Engels en Russisch naar het Duits. Daarnaast schrijft ze proza en poëzie. Kinsky woonde lange tijd in Londen (1990-2004), verhuisde naar Battonya in Hongarije en woont sinds 2009 in Berlijn.

In de periode 2016-2018 was Kinsky gastdocent aan, respectievelijk, de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn en aan de Freie Universität Berlin, als bijzonder hoogleraar Poëtica van de Vertaling. Kinsky werd in 2019 verkozen in de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung (Duitse Academie voor Taal en Dichtkunst).

Literatuur

Lees verder op Wikipedia