Boek
Nederlands

Langs schrijverszijde

Erik Vlaminck (auteur)
+1
Langs schrijverszijde
×
Langs schrijverszijde Langs schrijverszijde

Langs schrijverszijde

In de reeks:
Bundeling van het vijfde en zesde deel van een zesdelige romancyclus over een Vlaamse familie in een kleine plattelandsgemeente, waarbij de twee wereldoorlogen een grote rol spelen.
Bevat
Titel
Langs schrijverszijde
Auteur
Erik Vlaminck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2005
237 p.
ISBN
90-284-2149-1 9789028421493 (paperback)

Besprekingen

Onlangs werd de 'verbluffende romancyclus van de erfgenaam van Willem Elsschot' (NRC) voltooid. Een overkoepelende titel kreeg de cyclus niet, maar er is een grote onderlinge samenhang tussen de zes delen: "Quatertemperdagen", "Wolven huilen", "Stanny, een stil leven", "De portrettentrekker", "Houten schoenen" en "Het schismatieke schrijven". Dit is het derde deel van een heruitgave van de cyclus in drie banden met elk een bundeling van twee delen, in dit geval "Stanny, een stil leven" en "Het schismatieke schrijven". zich af in de tweede helft van de jaren '70 van de 20e eeuw. Een belangrijk thema hier zijn de wantoestanden in de medische wereld, met name in het krankzinnigengesticht. Een knappe afronding van de cyclus. Kleine druk.

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen.

Als romanschrijver kreeg Vlaminck bekendheid met een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. (Later gebundeld in drie delen: Langs moederszijde, Langs vaderszijde, Langs schrijverszijde.) Doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. Zijn meest recente roman Een berg mens onder witte lakens verscheen in maart 2019.

Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen. Hij schrijft ook de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Gepubl…Lees verder op Wikipedia