Strip
Nederlands

Roller disco

Dirk Stallaert (illustrator), Bruno De Roover (scenarist)
+1
Roller disco
×
Roller disco Roller disco
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Alles loopt op wieltjes in de Roller Disco van K3... totdat een vreemde snuiter de meisjes een bezoekje brengt. Hij wil de Roller Disco sluiten, maar dat laten Marthe, Klaasje en Hanne niet zomaar gebeuren. In een spannende reis tegen de tijd zetten zij alles op alles om de Roller Disco te redden.
Titel
Roller disco
Illustrator
Dirk Stallaert
Scenarist
Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789002267093 (paperback)

Besprekingen

Sinds 2015 timmeren de meiden van K3, in de nieuwe samenstelling bestaande uit Marthe, Hanne en Klaasje, weer flink aan de weg. Zo verscheen in 2017 de speelfilm ‘Love Cruise’ en begint najaar 2018 een televisieserie, ‘K3 Roller Disco’, die door VTM Kids en NPO Z@ppelin wordt uitgezonden. Tegelijkertijd komt ook een nieuwe, gelijknamige cd uit. Bij de televisieserie verschijnt ook een serie stripboeken, waarvan dit het eerste deel is: ‘Roller Disco’. Voor 2019 staat bovendien een nieuwe spektakelshow gepland. De tekenaar van de ballonstrips, Dirk Stallaert, is onder andere bekend van de stripseries rond Nero, Nino, de Kiekeboes en Mieleke Melleke Mol. Stripalbum voor fans van de populaire meidenband vanaf ca. 7 jaar.

Over Dirk Stallaert

Dirk Stallaert (Brussel, 28 december 1955) is een Vlaams striptekenaar, onder meer bekend vanwege zijn medewerking aan de stripreeksen Nero (1992-2003), De Kiekeboes (2003-2005) en Suske en Wiske (vanaf 2006).

Biografie

Hij werkte als cartoontekenaar bij Knack, tekende de reeks De Strangers in de Gazet van Antwerpen, werkte voor Jean-Pol, werkte aan de reeks Nino met Hec Leemans, en had daarnaast nog vele andere opdrachten.

Als assistent van Marc Sleen tekende Stallaert sinds 1992 jarenlang de avonturen van Nero.

Hij won reeds meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Adhemar in 1995. Het juryrapport vergeleek hem zowel met de grote Belgische striptekenaars als Hergé en Bob De Moor, als met de meesters van de Vlaamse School: Marc Sleen en Willy Vandersteen.

In 2003, na lang beraad, wegens het stopzetten van de Nero-reeks, besloot hij om een aanbod van Merho te aanvaarden en in diens De Kie…Lees verder op Wikipedia