Strip
Nederlands

Circus Gaga

Dirk Stallaert (illustrator), Bruno De Roover (scenarist)
+1
Circus Gaga
×
Circus Gaga Circus Gaga
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Circus Gaga slaat zijn tenten op in het dorp. De meisjes van K3 genieten samen met Marcel en Guus van een leuke show met clowns en acrobaten. Even later stapt Mister Woezie in de piste: een hypnotiseur. Maar zijn trucs mislukken allemaal. Marcel vindt dat heel grappig, en lacht de artiest heel luid uit. Mister Woezie is boos op Marcel en straft hem door hem te betoveren. Voortaan gaat Marcel door
Titel
Circus Gaga
Illustrator
Dirk Stallaert
Scenarist
Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
ISBN
9789002267567 (paperback)

Besprekingen

Circus Gaga slaat zijn tenten op in het dorp. De meisjes van K3 genieten samen met Marcel en Guus van een leuke show met clowns en acrobaten. Even later stapt Mister Woezie in de piste: een hypnotiseur. Maar zijn trucs mislukken allemaal. Marcel vindt dat heel grappig, en lacht de artiest heel luid uit. Mister Woezie is boos op Marcel en straft hem door hem en K3 te betoveren. Deel drie van een reeks. Een afgerond avontuur met begin en eind en daardoor prima losstaand te lezen van de rest van de serie. Vorige delen waren 'Prinses Poppy' (2019) en ‘Roller Disco’ (2018).* Vanaf ca. 6 jaar.

Over Dirk Stallaert

Dirk Stallaert (Brussel, 28 december 1955) is een Vlaams striptekenaar, onder meer bekend vanwege zijn medewerking aan de stripreeksen Nero (1992-2003), De Kiekeboes (2003-2005) en Suske en Wiske (vanaf 2006).

Biografie

Hij werkte als cartoontekenaar bij Knack, tekende de reeks De Strangers in de Gazet van Antwerpen, werkte voor Jean-Pol, werkte aan de reeks Nino met Hec Leemans, en had daarnaast nog vele andere opdrachten.

Als assistent van Marc Sleen tekende Stallaert sinds 1992 jarenlang de avonturen van Nero.

Hij won reeds meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Adhemar in 1995. Het juryrapport vergeleek hem zowel met de grote Belgische striptekenaars als Hergé en Bob De Moor, als met de meesters van de Vlaamse School: Marc Sleen en Willy Vandersteen.

In 2003, na lang beraad, wegens het stopzetten van de Nero-reeks, besloot hij om een aanbod van Merho te aanvaarden en in diens De Kie…Lees verder op Wikipedia