Boek
Nederlands

Sportboek

Dick Bruna (auteur)
+1
Sportboek
×
Sportboek Sportboek
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Wat heb je nodig bij hockey? En bij tennis of judo? Aanwijsprentenboekje met eenvoudige illustraties waarin op elke dubbele pagina een andere sport wordt uitgebeeld. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Sport
Extra onderwerp
prentenboeken, Peuterboeken
Titel
Sportboek
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789056475789 (hardback)

Besprekingen

Door middel van duidelijk omlijnde, gekleurde tekeningen worden voor peuters diverse takken van sport duidelijk gemaakt. Op elke dubbele bladzijde wordt een andere sport door twee bij elkaar horende tekeningen, in de kenmerkende Bruna-stijl, uitgebeeld. Linksonder staat in dikke zwarte ronde letters de naam van de sport, met erboven een afbeelding van een bijbehorend voorwerp, bv. een hockeystick met bal bij 'hockey', een fiets bij 'fietsen' of een zogenaamd paard bij 'turnen op het paard'. Op de rechterpagina een tekening van een kind dat met de sport bezig is. Het boekje eindigt met de tekst 'en dan douchen' met een tekening van een kindje onder de douche. Behalve met plaatjes wordt het kind met letters vertrouwd gemaakt. Deeltje uit de serie ‘Oogappeltjes’: herdrukken van klassieke prentenboekjes van Dick Bruna die lang niet meer verkrijgbaar waren. Vanaf ca. 2 jaar.

Sportboek

In dit boekje worden twaalf sporten getekend met telkens de naam erbij en aan het eind gaat een sporter douchen. De inhoud is nogal mager en alhoewel de tekeningen duidelijk zijn, vrees ik dat de kinderen er vlug op uitgekeken zullen zijn.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties