Boek
Nederlands

Op de step

Dick Bruna (auteur)
+1
Op de step
×
Op de step Op de step
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een peuter (ik-figuur) gaat op de step naar het landje waar de ezel Piet staat. Piet ziet er niet erg vrolijk uit. Klein, vierkant prentenboek met eenvoudige illustraties in primaire kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen, Ezels
Titel
Op de step
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789056474287 (hardback)

Besprekingen

De ik-figuur uit dit nieuwe Brunaboekje (nummer 122) is een peuter die met de step naar het landje gaat waar de ezel Piet staat. Helaas ziet Piet er niet erg vrolijk uit en dus gaat de peuter naar de groenteman om een peen te kopen. Vierkant prentenboekje op bekende, succesvolle wijze vormgegeven met op de rechterpagina de eenvoudige, herkenbare platen in primaire kleuren, tegen een witte achtergrond. Op de linkerpagina staat telkens een vierregelig versje dat de illustraties verduidelijkt. Hoewel de platen niet meer echt verrassen omdat veel al eerder te zien waren, blijven deze vriendelijke prentenboekjes aantrekkelijk voor peuters en (jonge)kleuters. Achter in het boekje is een lijst opgenomen met een overzicht van de prentenboeken van de auteur/illustrator. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia