Nijntje op de fiets

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje op de fiets
×
Nijntje op de fiets Nijntje op de fiets

Nijntje op de fiets

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijntje gaat op de fiets naar tante, die op de heuvel woont en lekkere koekjes bakt. Vierkant prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Fietsen
Titel
Nijntje op de fiets
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
26
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2010
[27] p. : ill.
ISBN
9789073991354 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als je tot de kleinsten behoort, kun je je met Nijntje goed voorstellen hoe heerlijk het moet zijn als je later in je eentje een fietstocht mag maken. Door het bos naar tante die op de heuvel woont en die lekkere koekjes bakt. Bij het teruggaan heerlijk naar beneden racen, maar wel voorzichtig zijn om niet te vallen en als je thuis bent je fiets poetsen! Er valt weer genoeg te beleven, ook emotioneel. Identificatie met Nijntje is heel gemakkelijk. Ook dit deeltje in de Nijntje-serie is in het bekende vierkante handzame formaat, goed gebonden en vrij stevig van papier. De wereld op de plaatjes is heel knap teruggebracht tot zijn allereenvoudigste vorm. Heldere, voornamelijk primaire kleuren en dikke zwarte lijnen, met een penseel getrokken om de tekening toch zacht te houden, zorgen voor duidelijkheid. De eenvoudige, vierregelige tekst rijmt en loopt, op een enkele regel na, goed. Een geslaagd en bruikbaar boekje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia