Boek
Nederlands

Nijntje op de boerderij

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje op de boerderij
×
Nijntje op de boerderij Nijntje op de boerderij

Nijntje op de boerderij

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje is op de boerderij. Achter het hek ziet ze iets wits en wolligs. Wat zou dat zijn? En wie zit er in het hok, en waar komt dat geluid vandaan? Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties, met kijkgaten en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Nijntje op de boerderij
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2010
[18] p. : ill.
ISBN
9789056474294 (hardback)

Besprekingen

Nijntje is op de boerderij. Ze ziet steeds een stukje van iets en vraagt zich af wat dat zou kunnen zijn. Vierkant, hardkartonnen ontdek- en voelboek met twee afgeronde hoeken over Nijntje. Peuters kunnen door een opening in de rechterpagina kijken en het voelelement raden wat erachter zit. Op de volgende bladzijde zie je schaapjes in de wei. Zwartomlijnde, eenvoudige illustraties in vooral primaire kleuren over twee pagina's. Links staat of doet Nijntje iets, bijvoorbeeld scheppen; soms zijn er extra aanwijzingen ('boe, hoort Nijntje/waar komt dat geluid vandaan?'). Rechts zie je een deel van het te raden/te voelen dier. Deze pagina is uitgestanst naar de vorm van een voorwerp in de tekening: het hok van het varken, de heg of de hooimijt. Op de volgende pagina zie je steeds welk dier het is ('Kwek kwek/ het is een lief, klein eendje'). Beknopte eenvoudige tekst. Op het kleurige omslag staat Nijntje met het te voelen schaapje verscholen achter het hek. Uitnodigend en aantrekkelijk voe…Lees verder

Nijntje op de boerderij

Nijntje ziet op de boerderij allerlei dieren. Ze zitten verstopt achter de flappagina's. Je ziet of voelt een stukje ervan. Het is leuk voor jonge kinderen om zo een dier te herkennen. Het is een stevig kartonboek met de gekende fel gekleurde illustraties van Dick Bruna. Er is weinig tekst met telkens een vraagje.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia