Boek
Nederlands

Nijntje oefent woorden

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje oefent woorden
×
Nijntje oefent woorden Nijntje oefent woorden

Nijntje oefent woorden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Herken je de ballon, de hamer, de banaan, de zebra en de ridder? Hardkartonnen aanwijsboek met woorden van twee lettergrepen en eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Nijntje oefent woorden
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2015
[30] p. : ill.
ISBN
9789056476281 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken kunnen peuters woorden van twee lettergrepen leren benoemen. De pagina’s zijn wit en glanzend (afneembaar), met in het midden een afbeelding in de welbekende stijl van Dick Bruna: dik zwart omlijnd en in heldere kleurvlakken. Eerst komen voorwerpen aan bod, dan fruit, dieren, voertuigen en tot slot mensen. De tekeningen op de aan elkaar grenzende pagina’s passen thematisch bij elkaar, zoals de ballon en het cadeau, de nijptang en de hamer, de opa en de oma. Onder de afbeelding staat het woord in grote, zwarte letters zonder hoofdletters afgedrukt. Dat maakt het boekje ook leuk voor beginnende lezers. Eerder verscheen in dezelfde opzet 'Nijntje oefent korte woordjes'*, waarin woorden van één lettergreep staan. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia