Boek
Nederlands

Nijntje gaat logeren

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje gaat logeren
×
Nijntje gaat logeren Nijntje gaat logeren

Nijntje gaat logeren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje gaat voor het eerst bij een vriendinnetje logeren. Ze kletsen en spelen erop los. Na een heerlijk bad vallen zij samen in slaap. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Logeren
Titel
Nijntje gaat logeren
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2006
[24] p. : ill.
ISBN
90-73991-17-X 9789073991170

Besprekingen

Nijntje gaat logeren bij een vriendinnetje. Om bij haar vriendin te komen gaat ze voor het eerst alleen met de bus. Eenmaal aangekomen kletsen en spelen de meiden erop los. Na een heerlijk bad vallen zij samen in slaap. Niet zozeer het logeren als wel het spelen krijgt de nadruk in het verhaaltje. Vierkant prentenboekje met op de linkerbladzijde een tekst op rijm; op de rechterbladzijde, de bekende eenvoudige, zwartomlijnde Bruna-tekeningen in hoofdzakelijk blauw, rood, geel en groen. De ritmische tekst is eenvoudig van stijl; de rijmvorm is abcb. Schreefloze letter, vet gedrukt, zonder hoofdletters en punten, veel wit tussen de vierregelige tekst. Veilig verhaaltje voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia