Boek
Nederlands

Knorretje en de oren van Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
Knorretje en de oren van Nijntje
×
Knorretje en de oren van Nijntje Knorretje en de oren van Nijntje

Knorretje en de oren van Nijntje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Knorretje wil graag net zulke mooie oren als Nijntje. Haar tantje, Betje Big, knipt ze van papier. Gelukkig vindt Nijntje ze ook mooi. Prentenboekje met eenvoudige, zwartomlijnde illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Knorretje en de oren van Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789056474881 (hardback)

Besprekingen

Biggetje Knorretje met haar kleine oortjes wil graag net zulke mooie, lange oren als Nijntje. Tante Betje Big knipt er voor haar een paar uit papier als een soort feestmuts. Helemaal blij laat Knorretje het aan Nijntje zien, die er leuk op reageert. Tante Betje maakt een mooie foto van die twee. Het verhaaltje laat positief gedrag zien: Nijntje wordt niet boos omdat ze wordt nagedaan, maar vindt het juist fijn om niet de enige te zijn en iets te delen. Elke afbeelding op de rechterpagina wordt op de linkerpagina begeleid door een vierregelig, gezellig rijm (abcb). Er worden geen hoofdletters gebruikt en er is weinig interpunctie. In de illustraties wordt naast de mooi diepe primaire kleuren ook oranje en groen gebruikt. Op het groene omslag met oranje rug prijken de twee figuurtjes. De bekende reeks vierkante Nijntje-boekjes telt inmiddels al meer dan dertig deeltjes, over Betje Big verschenen er tot nu toe zo'n acht. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Knorretje en de oren van nijntje

Knorretje had kleine oortjes. Zij had er liever grote zoals Nijntje Pluis. Tante Betje Big wist raad. Zij knipte van papier mooie konijnenoren. Ze pasten Knor zeer goed en die was blij want nu had ze oren zoals Nijn. Samen met tante Bet ging Knor naar Nijn om de oren te laten zien. Nijntje vond het fijn en tante Bet maakte een foto van hen beiden. Knorretje vond het een zalig gevoel maar in haar bedje heeft zij ze toch maar afgezet. Klein formaat boekje van Dick Bruna dat geen aanprijzing hoeft. Zijn boekjes blijven toppers voor jonge kinderen. De eenvoud, de juiste kleuren en het juiste taalgebruik blijven scoren.


Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia