Boek
Nederlands

Fien en Pien

Dick Bruna (auteur)
+1
Fien en Pien
×
Fien en Pien Fien en Pien

Fien en Pien

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Verjaardagsbelevenissen van tweelingzusjes, die alleen te onderscheiden zijn door hun haarstrikken. Heel eenvoudige tekst op rijm bij kleurige, dikomlijnde tekeningen; een aantrekkelijk boekje voor jonge kleuters. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Tweelingen
Titel
Fien en Pien
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5647-351-4

Besprekingen

Fien en Pien zijn een tweeling die naast samen eten en in bad ook samen jarig zijn en dan vriendjes ontvangen. Ingebonden boekje dat een makkelijk hanteerbaar formaat heeft en er door de felle en vrolijke kleuren voor de jongsten aantrekkelijk uitziet. Veel illustraties met weinig details en een duidelijke vlakverdeling: ieder vlak is afgegrensd door een dikke zwarte lijn. Relatief weinig tekst: een simpel, grappig verhaaltje op rijm, aangepast aan de kinderlijke interesse. Doel is vnl. het waarnemen, aanwijzen, luisteren en voorts het leren van kleuren, woordjes en voorwerpen. Gebruik in het gezin, peuterspeelzaal en kleuterschool. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia