Boek
Nederlands

Rennen voor je leven

David Baldacci (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
+1
Rennen voor je leven
×
Rennen voor je leven Rennen voor je leven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Vega Jane (15) moet het Moeras oversteken om vrij te zijn. Maar het moeras is vol gevaren en bloeddorstige wezens. Gelukkig heeft ze Delph en haar hond Harry Twee. vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Rennen voor je leven
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The keeper [part 1]
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
202 p.
Aantekening
Uitgeverij Bruna (volwassenenfonds) geeft de delen Rennen voor je leven + Wereld vol gevaar van de Vega Jane-reeks uit in één boek onder de titel De waker.
ISBN
9789025870461 (paperback)

Besprekingen

Vega Jane (15) moet, vergezeld van Delph en de onvermijdelijke hond Harry Twee, het Moeras oversteken. Een levensgevaarlijke opdracht, want hoe overleef je koning Doorn die plannen heeft om de Bitterlingen in het Bitterbos te vernietigen en Astrea Prine, de Waker van het Moeras, die hen vertrouwd maakt met de geheimen van dat Moeras. Doordat dit boek deel uitmaakt van een tweeluik, de andere helft verschijnt komend voorjaar onder de titel ‘De wereld vol geheimen’, is het verhaal onaf. Derde boek in de Finisher-serie, volgend op ‘Vechten voor de waarheid’ en ‘Sprong in de wildernis’*. De vormgeving en stijl van dit fantasyverhaal zijn identiek aan eerdere delen: Latijnse hoofdstuknummering, eigen idioom (morta = geweer, flinter = seconde), volle bladspiegel, actierijk, veel dialoog en de hilarische bijdrage van Harry Twee, die door zijn aanwezigheid angstige situaties sterk relativeert. Deze reeks van de bekende thrillerauteur richt zich op jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia

Suggesties