Boek
Nederlands

Helden : de mooiste Griekse mythen herverteld

+1
Helden : de mooiste Griekse mythen herverteld
×
Helden : de mooiste Griekse mythen herverteld Helden : de mooiste Griekse mythen herverteld

Helden : de mooiste Griekse mythen herverteld

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In de Griekse oudheid reisden sommige jonge mannen, ondanks cyclopen, centaurs, doolhoven enz., de wereld rond. Lees de verhalen van Perseus, Herakles, Jason, Theseus en Oidipus die onvoorstelbare avonturen beleefden. Grote uitgave met o.a. grote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Bevat
Perseus
Herakles
Jason en de Argonauten
Theseus
Oidipus en Antigone
Titel
Helden : de mooiste Griekse mythen herverteld
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Illustrator
Sebastiaan Van Doninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
135 p. : ill.
ISBN
9789401453899 (hardback)

Besprekingen

Wanneer een orakel aan de koning van een Griekse stad vertelt dat zijn nageslacht hem zal vermoorden en zijn koninkrijk afpakken, doet de koning er alles aan om dit te voorkomen. Zo beginnen vier van de vijf verhalen over de beroemde helden Perseus, Herakles, Jason, Theseus en Oidipus. De helden voeren moeilijke opdrachten uit, worden verliefd en raken verwikkeld in gevechten met allerlei soorten monsters. Ze behalen overwinningen op monsters als Medusa en de Minotaurus en krijgen hier en daar de hulp van de Griekse goden. Toch hebben de helden allen een tragisch lot. In deze vrij grote en zware uitgave (34 cm) worden de vijf Griekse mythen opnieuw verteld in modern humoristisch taalgebruik. De god Zeus wordt als een oude snoeper beschreven, Perseus als potig en stoer en Theseus gaat het probleem met de Minotaurus wel even fiksen. De paginagrote kleurrijke illustraties gieten de natuur in een paradijselijke sfeer terwijl de personages afgebeeld worden in simpele zwarte lijnen. De kleu…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia

Suggesties