Boek
Nederlands

Weg van jou : voluit leven met de dood in het lijf

Chris Taes (auteur)
+1
Weg van jou : voluit leven met de dood in het lijf
×
Weg van jou : voluit leven met de dood in het lijf Weg van jou : voluit leven met de dood in het lijf

Weg van jou : voluit leven met de dood in het lijf

De auteur beschrijft het ziekteproces en het overlijden aan uitgezaaide borstkanker van zijn echtgenote en zijn eigen rouwproces.
Onderwerp
Borstkanker
Titel
Weg van jou : voluit leven met de dood in het lijf
Auteur
Chris Taes
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Almelo: Schrijverspunt, 2016
162 p.
ISBN
9789462661714 (paperback)

Besprekingen

De auteur beschrijft in onvervalst Vlaams liefdevol het proces van zijn zieke vrouw, vanaf de diagnose borstkanker tot aan haar overlijden. Ook zijn eigen proces krijgt aandacht. Aanvankelijk reageerde Claudine goed op de hormoonbehandeling en heeft zij nog een goede tijd, zij het met het zwaard van Damocles boven het hoofd. Hoe dat is, leven met onzekerheid, met pijn en ongemak, tussen hoop en vrees, dat vormt de kern van het boek. Zij kiezen wat betreft het verloop voor mailcontact met familie en vrienden en deze mails zijn opgenomen in het boek samen met de reacties erop. Ook de toespraken gehouden bij de uitvaart staan erin. Voor hemzelf en degenen om hem heen zal dit verhaal helpen bij de verwerking; de vraag echter is of dat ook voor anderen geldt. De mailwisseling, alhoewel puur menselijk, voegt weinig toe, is zelfs eerder – door de grote plek die het inneemt – storend. Het boek overstijgt de materie niet en de schrijfstijl boeit amper. De auteur hoopt dat het zwaar zieke mense…Lees verder

Over Chris Taes

Chris Taes (Leuven, 22 december 1955) is een Vlaams politicus voor de CD&V.

Levensloop

Hij studeerde in 1977 af als licentiaat Germaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij werd leraar aan het Sint-Albertuscollege in Leuven tot in 1984. In 1983 werd hij hoofdredacteur van Radikaal, het tijdschrift van de CVP-Jongeren.

Van 1984 tot 1989 was hij eerst perschef en nadien chef buitenlandse betrekkingen op het kabinet van Gaston Geens. Van 1986 tot 2001 was hij lid van het nationaal CVP-partijbestuur. Vanaf 1989 was hij opnieuw leraar aan het Sint-Albertuscollege en werd er in 1992 directeur. Van 1995 tot 2001 nam hij politiek verlof, om de functie op te nemen van algemeen CVP partijsecretaris en politiek coördinator onder de voorzitters Johan Van Hecke, Marc Van Peel en Stefaan De Clerck.

Chris Taes was sinds 1987 in zijn gemeente Kortenberg gemeenteraadslid en werd in 1995 burgemeester. Van…Lees verder op Wikipedia