Boek
Nederlands

De ring van wind

Chris Bradford (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
De ring van wind
×
De ring van wind De ring van wind
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jack en zijn vrienden zijn door de samoerai van de Shogun in een hinderlaag gelokt. Ze kunnen alleen nog ontsnappen via de gevaarlijke Seto Binnenzee, vol stormen, zeemonsters en ninjapiraten. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De ring van wind
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ring of wind
Editie
1
Uitgever
Houten: Boekerij, 2015
332 p.
ISBN
9789000345892 (paperback)

Besprekingen

Wervelend zevende deel* van de spannende fantasy-serie rond de jonge Samoerai (gaijin) Jack Fletcher. Nu staat de ring van Wind centraal. Jack is een 'westerse' Samoerai in het Japan van 1614, op de vlucht voor de Shogun die hem zoekt: dood of levend. Dit keer komt het gevaar van vele kanten op Jack af in de Seto Binnenzee, waar het kan spoken: smokkelaars, Zeesamoerai, Winddemonen en hun ijzige Windkoningin Tatsumaki. Zal het Jack samen met Yori, Saburo, ninja Miyuki en het meisje Li Ling lukken om na veel strijd, twijfel, angst, een overvloed aan plotselinge stormen en orkanen, zeegevechten en moordpartijen, om uit de Seto Binnenzee te ontsnappen? Wederom een verhaal vol vaart, doorweven met diepzinnige wijsheden, maar ook gekleurd door heftig geweld. Dankzij training en oefening kan de voortdurende strijd in deze omstandigheden overwonnen worden. Met korte uitleg over Japanse deugden en lijst met Japanse woorden en hun uitspraak. Vertaald in dynamisch Nederlands. Prachtserie - span…Lees verder

De jonge samoerai. De Ring van Wind

De Engelsman Jack Fletcher verblijft nu al vier jaar in Japan, waar hij als twaalfjarige in 1611 aankwam met zijn vader. Hun schip werd bij aankomst overmeesterd door ninja’s, zijn vader vermoord door Drakenoog. Na een opleiding tot samoerai, én tot ninja, probeert Jack in Nagasaki te geraken in de hoop een schip te vinden dat hem terugbrengt naar Engeland. Onderweg vallen Jack en zijn vrienden in handen van piraten. De piratenkoningin Tatsumaki beseft hoe kostbaar Jack is, omwille van de beloning die damio voor hem heeft uitgeloofd, omwille van zijn vechtkunst, maar vooral omwille van zijn talent als stuurman en zijn kennis over de zee, verzameld in het logboek van zijn vader. Deze kennis redt zowel Jack als zijn vrienden.

Fletchers avonturen blijven spannend, ook in het zevende deel van de reeks, al weet je op voorhand dat hij het aan het langste eind zal trekken. De talloze, bijzonder uitgesponnen, en zeer gedetailleerde vechtscènes gaan op de duur wel wat tegensteken…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie

Suggesties