Boek
Nederlands

De ring van vuur

Chris Bradford (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
De ring van vuur
×
De ring van vuur De ring van vuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het dorp Tamagashi wordt jaarlijks aangevallen door de bende van Akuma. Ze nemen de rijstoogst mee en gijzelen meisjes. Samen met ninja Miyuki en het doofstomme meisje Neko gaat samoerai Jack de strijd aan met de bende. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De ring van vuur
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ring of fire
Editie
1
Uitgever
Houten: Boekerij, 2015
302 p.
ISBN
9789000343836 (paperback)

Besprekingen

Zesde deel van de spannende serie 'De jonge samoerai'* over Jack Fletcher. Nu staat de Ring van Vuur centraal. Jack is een samoerai in het Japan van 1614, die voortdurend op de vlucht is voor de Shogun die hem zoekt: dood of levend. Het dorp Tamagashi doet een beroep op Jacks bescherming, want het dorp wordt jaarlijks aangevallen door de bende van Akuma, die de rijstoogst meeneemt en meisjes gijzelt. Samen met een groep jonge samoerai-vrienden, ninja Miyuki en het doofstomme meisje Neko gaat hij de strijd aan. Het verhaal kent veel dialogen en wordt verteld met diepzinnige wijsheden. De afloop is voorspelbaarder dan bij de vorige delen. Vriendschap, heilig geloof, training en oefening doen de omstandigheden in de voortdurende strijd kantelen. In wervelend Nederlands vertaalde prachtserie waarin Japanse filosfie en cultuuraspecten worden verweven. Vanaf ca. 12 jaar.

De jonge samoerai. De ring van vuur

Zestien jaar is Jack Fletcher nog maar, maar hij heeft al meer meegemaakt dan anderen in een heel mensenleven. In 1611 als wees aangespoeld in Japan, geadopteerd door de legendarische krijgsheer Masamoto en samen met diens zoon en nichtje opgeleid tot samoerai. Met een ninja-opleiding daarbovenop is Jack op zijn jonge leeftijd een geoefend vechter en strateeg. In dit zesde deel van de reeks bindt hij met een aantal jonge samoerai-vrienden en één ninja- vriendin de strijd aan met de harteloze Akuma en diens bandieten, die een volledig dorp boeren in hun greep houden.

Zoals altijd is het boek een mix van vechtkunst, wijsheid, vriendschap en emotie. Waarbij het eerste zonder twijfel overheerst: een derde van het boek wordt in beslag genomen door het gevecht, een ander derde door de voorbereiding ervan. De filmische stijl is nog altijd meeslepend, en zowel het verhaalgegeven als de schets van het zeventiende- eeuwse Japan boeiend, maar toch haalt dit boek niet meer het nivea…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie

Suggesties