Boek
Nederlands

Love, Rosie

Ook verschenen als Voor altijd

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
Een man en een vrouw zijn reeds vanaf hun jeugd onafscheidelijk; na zijn verhuizing houden ze door jaren van huwelijken, geboorten en scheidingen heen contact.
Extra onderwerp
Man-vrouwrelatie, Verfilmd
Titel
Love, Rosie
Ook verschenen als
Voor altijd
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where rainbows end
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2014
427 p.
Aantekening
filmeditie
ISBN
9789044627336 (paperback)

Besprekingen

Alex en Rosie, een jongen en een meisje in Ierland, gaan al vanaf de kleutertijd met elkaar om en lijken voor elkaar bestemd te zijn. Dan verhuizen de ouders van Alex naar Amerika en hij gaat mee. Rosie raakt ongewild zwanger. Ondanks de afstand blijven ze als beste vrienden contact houden. Een leven vol misverstanden, huwelijken, scheidingen volgt; zullen ze ooit nog bij elkaar komen? De tekst is opgebouwd uit e-mails, chats, voicemails en later uit wat langere brieven. Gedachtegoed, woordkeus en gespreksonderwerpen zijn helemaal van deze tijd. Cecelia Ahern (Dublin, 1981), afgestudeerd in journalistiek, mediacommunicatie en filmproductie aan Academie Dublin, is al jong begonnen met schrijven. Ze is inmiddels internationaal bestsellerschrijfster en kreeg diverse literaire prijzen. Haar debuutroman 'PS: ik hou van jou' werd aan vijftig landen verkocht. Deze tweede roman stond in Ierland en Groot-Brittannië aan de top van de bestsellerlijst. Filmeditie, de film van regisseur Christian …Lees verder

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie