Boek
Nederlands

Alle verhalen : Carson McCullers ; vertaald door en met een nawoord van Molly van Gelder

Carson McCullers (auteur), Molly Van Gelder (vertaler)

Alle verhalen : Carson McCullers ; vertaald door en met een nawoord van Molly van Gelder

Genre:
Carson McCullers schreef vijf romans en negentien ver¬halen. Haar eerste toen ze nog geen twintig was; negen daarna toen ze creative writing studeerde aan New York University. Een daarvan, ‘Wunderkind’, werd meteen gepubliceerd in een vooraanstaand literair tijdschrift.
Haar belangrijkste thema’s zijn al zichtbaar in de verhalen: onbeantwoorde liefde, afwijzing, vervreem¬ding, eenzaamheid:
Titel
Alle verhalen : Carson McCullers ; vertaald door en met een nawoord van Molly van Gelder
Auteur
Carson McCullers
Vertaler
Molly Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Collected stories of Carson McCullers
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2021
297 p.
ISBN
9789025313500 (paperback)

Over Carson McCullers

Carson McCullers, geboren als Lula Carson Smith (Columbus, Georgia, 19 februari 1917 — Nyack, New York, 29 september 1967) was een Amerikaans schrijfster. Ze schreef fictie waarin de spirituele isolatie van de buitenstaanders in de zuidelijke staten van de VS werd beschreven.

Leven

Ze groeide op in Georgia. Haar dominante moeder was ervan overtuigd dat ze wereldberoemd zou worden. Vanaf haar tiende jaar studeerde ze vlijtig piano, maar haar droom een groot soliste te worden op de concertpodia ging in rook op door een reumatische aandoening. Ze trok op 17-jarige leeftijd naar New York om daar een cursus creatief schrijven te volgen aan de universiteit. Ze trouwde met James Reeves McCullers in 1937. Dit huwelijk werd al vanaf het begin gekenmerkt door alcoholmisbruik en seksuele ambivalentie. Beiden werden verliefd op dezelfde man, de componist David Diamond.

Na het verschijnen van haar eerste roman The Heart Is a Lon…Lees verder op Wikipedia