Boek
Nederlands

Fake!

Carry Slee (auteur)
+1
Fake!
×
Fake! Fake!
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als Olivia’s toneelvriend Emiel op school komt bij Olivia en haar beste vriendin Mila, leidt dat spanningen met hun vrienden Max en Levi. Dan verschijnt een filmpje online waardoor Levi verdacht wordt van de mishandeling van Emiel, die in coma is geraakt. Waar komt het filmpje vandaan? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Fake!
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Carry Slee, © 2021
265 p.
ISBN
9789048860838 (hardback)

Besprekingen

Mila en Olivia zijn beste vriendinnen. Ze zitten in de klas bij Mila’s vriendje Levi en bij Max, die verliefd is op Olivia. Wanneer Olivia’s toneelpartner Emiel bij hun op school komt, worden Max en Levi jaloers. Emiel is populair bij de meiden en Levi gaat door het lint. Het gevolg is dat een gemonteerd filmpje van Levi die Emiel trapt online verschijnt. Terwijl Emiel in coma ligt, proberen Levi en Max te bewijzen dat het filmpje nep is. Ondertussen probeert Max zijn dronken moeder op het goede pad te krijgen en te voorkomen dat zijn werkplaats opgedoekt wordt. Ook moet Mila misschien verhuizen en doet Olivia alsof ze de vriendin is van Emiel, die zijn homoseksualiteit verbergt. Het verhaal volgt de verhaallijnen van de verschillende personages waarbij de emotionele toestand van de tieners de spanning bepalen. Door hun wantrouwen trekken de tieners overhaast verkeerde conclusies en ontstaan er misverstanden. Het taalgebruik is vlot en bestaat met name uit populaire taal. Niemand word…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia