Boek
Nederlands

Seks op de maan : het ongelooflijke verhaal achter de meest gewaagde diefstal uit de geschiedenis

Ben Mezrich (auteur), Floris Blommaert (vertaler), Henny Corver (vertaler)
+1
Seks op de maan : het ongelooflijke verhaal achter de meest gewaagde diefstal uit de geschiedenis
×
Seks op de maan : het ongelooflijke verhaal achter de meest gewaagde diefstal uit de geschiedenis Seks op de maan : het ongelooflijke verhaal achter de meest gewaagde diefstal uit de geschiedenis

Seks op de maan : het ongelooflijke verhaal achter de meest gewaagde diefstal uit de geschiedenis

Genre:
Het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse astronaut-in-opleiding, die samen met zijn vriendin en een handlanger bij de NASA enkele maanstenen weet te stelen.
Extra onderwerp
WAA, Realistische romans
Titel
Seks op de maan : het ongelooflijke verhaal achter de meest gewaagde diefstal uit de geschiedenis
Auteur
Ben Mezrich
Vertaler
Floris Blommaert Henny Corver Pon Ruiter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sex on the moon : the amazing story behind the most audacious heist in history
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Carrera, 2012
320 p.
ISBN
9789048814091 (paperback)

Besprekingen

True crime verhaal over een van de grootste diefstallen uit de Amerikaanse geschiedenis, de diefstal van de stenen die de Apollo-astronauten hadden verzameld op de maan. Thad Roberts, die astronaut wil worden, is werkzaam in een NASA-programma. Zijn huwelijk loopt stuk. Als hij verliefd wordt op een andere vrouw, wil hij haar de maan geven. Thad, zijn vriendin en een handlanger weten de maanstenen te stelen. In een hotelkamer stopt hij de stenen in het bed en is de eerste mens die zo seks heeft op de maan. Voorspelbaar genoeg wordt Thad Roberts betrapt als hij de stenen wil verkopen via internet. Hij belandt in de gevangenis. De Amerikaanse auteur (1969), die eerder 'The accidental billionaires' (verfilmd als 'The social network') schreef, baseerde zijn boek op gesprekken met Thad Roberts en andere betrokkenen en bronnen als FBI-dossiers en NASA-documenten.

Over Ben Mezrich

CC BY 2.0 - Foto van/door Dan Moyle

Ben Mezrich (Princeton, New Jersey, 1969) is een Amerikaans auteur. Hij studeerde Magna cum laude af aan Harvard in 1991. Sindsdien publiceerde hij een elftal boeken, waarvan een aantal onder het pseudoniem Holden Scott.

Geschreven werk

Mezrich werd vooral bekend door zijn boek Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Millions. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van een groep MIT-studenten welke een fortuin verdienden met blackjack door middel van een verfijnd systeem van kaarten tellen. Het boek is in 2008 verfilmd door Robert Luketic in de kaskraker 21.

In 2004 publiceerde Mezrich zijn boek Ugly Americans: The True Story of the Ivy League Cowboys Who Raided the Asian Markets for Millions. Wederom een non-fictie boek welke het verhaal beschrijft van een jonge Amerikaan die zijn fortuin maakt in het verouderde Japanse beurssysteem van eind jaren 80.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties