Boek
Nederlands

Fwiet! Fwiet! : de passie van het vogelkijken

Begijn Le Bleu (auteur), Brechje Van der Tol (illustrator)

Fwiet! Fwiet! : de passie van het vogelkijken

Anekdotes, verhalen en wetenschappelijke bevindingen over vogels en vogels kijken, hun gedrag en bedreigingen, en bescherming.
Onderwerp
Vogels
Titel
Fwiet! Fwiet! : de passie van het vogelkijken
Auteur
Begijn Le Bleu
Illustrator
Brechje Van der Tol
Taal
Nederlands
Uitgever
Gorredijk: Sterck & De Vreese, 2020
240 p. : ill.
ISBN
9789056155933 (paperback)

Besprekingen

Anekdotes, verhalen en wetenschappelijke bevindingen over vogels en vogels kijken, hun gedrag en bedreigingen, en bescherming. De auteur, de Vlaamse stand-up comedian en cabaretier Begijn Le Bleu (1971), is gepassioneerd vogelkijker. 'Natuurbeleving is zingeving.' Met zijn vlotte pen zet hij in zo’n vijftig hoofdstukken vogels centraal, van goudhaan tot zeearend, van gors tot kiekendief. Met zijn persoonlijke ervaringen, en die van anderen. Over de pracht van de vogels, maar ook over de bedreigingen, zoals gif, intensieve landbouw, de verstoorde balans tussen mens en dier. Veel wachten, maar daarna volgt de beloning. Hij vogelt vooral in de Lage Landen, maar ook in Wales, Denemarken, Zwitserland en Georgië 'beleeft hij momenten die bijblijven, ook al gaat het niet over zeldzame soorten'. Op vakantie met zijn gezin gaat hij vaak alleen op stap, maar vrouw en dochters zijn vaak net zo enthousiast om bijzondere soorten te zoeken en te zien. De kleurafbeeldingen van de vogels zijn net als…Lees verder

Over Begijn Le Bleu

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Begijn le Bleu (pseudoniem voor Timothy Begijn) (Sint-Niklaas, 13 augustus 1971) is een Vlaams cabaretier.

Carrière

In 2001, op dertigjarige leeftijd, zette Le Bleu zijn eerste stappen in stand-upcomedy. Op dat moment was hij nog leraar. In 2005 won hij het cabaretfestival Cameretten. In 2013 en 2014 was hij een van de vier stand-upcomedians in Foute vrienden op 2BE samen met Steven Goegebeur, Jeron Dewulf, Thomas Smith, waar hij onder meer in een van die afleveringen aan een auditie van So You Think You Can Dance moest deelnemen.

Hij speelde ook de hoofdrol in de videoclip van 'Saint of Killers' van Diablo Blvd.

Begijn besloot per begin 2016 te stoppen met het televisieprogramma Foute Vrienden.

Sinds december 2017 heeft Begijn ook zijn eigen podcast. 'Fwiet! Fwiet!' is een podcast over vogels in de Lage Landen.

Pseudoniem…Lees verder op Wikipedia