E-boek
Nederlands

Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie

Aafke Romeijn (auteur)

Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie

In de reeks:
In Nederland krijgt 1 op de 5 volwassenen (18-64 jaar) ooit te maken met een depressie. Aafke Romeijn kampt al sinds haar tiende met zware depressies en in 'Ga gewoon wat leuks doen' vertelt ze hier uitvoerig over. In combinatie met haar eigen verhalen bespreekt ze aan de hand van de DSM-5 het klinische gedeelte van de stoornis. Daarnaast duikt ze de geschiedenis in om een beter beeld te krijgen v
Onderwerp
Depressies
Titel
Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie
Auteur
Aafke Romeijn 1986-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Blossom Books B.V., 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789463493871
CloudLibrary
aehsafr9

Over Aafke Romeijn

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Aafke Romeijn (Overasselt, 1 december 1986) is een Nederlandse muzikant, schrijfster en journaliste. Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2012 maakte ze haar debuut als popmuzikant. Ze heeft opiniestukken geschreven voor o.a. de Volkskrant, Trouw, LINDA., Vrij Nederland, VPRO's 3voor12 (afdeling Utrecht), de Stellingdames, Elle, Hard//Hoofd, One World, Viva en Joop.nl.

Biografie

Romeijn groeide op in een familie van professionele muzikanten en begon op vierjarige leeftijd met harples. Op haar elfde ging ze al naar de jongtalentklas van het conservatorium Arnhem, later Utrecht, tegelijkertijd begon ze met componeren. Op haar 14e won ze voor het eerst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van de VPRO en het NBE.

Ze studeerde compositie in Den Haag bij Richard Ayres en Martijn Padding, piano bij Geof…Lees verder op Wikipedia