Het Bibteam

Inne

inne

Ik ben Inne en ik leid de Bib sinds mei 2015. Ik ben afkomstig uit Erps-Kwerps en woon momenteel in buurgemeente Nederokkerzeel. Als afgestudeerd neerlandicus ben ik in de eerste plaats natuurlijk geïnteresseerd in onze eigen Nederlandse literatuur. Daarnaast kan ik ook genieten van een spannende thriller of detective. Ik hou verder van reizen (hoe verder hoe liever!), tv-series kijken (hoe spannender hoe liever!) en gezelschapspelletjes spelen (hoe tactischer hoe liever!). Je kan me in het weekend ook wel eens tegenkomen op een quiz.

Simone

simone

Mijn naam is Simone Frankort en ik woon in Kwerps. Na tien jaar in het onderwijs, hoofdzakelijk als leerkracht Engels in het secundair, werk ik nu met veel enthousiasme in de Bib, waar ik me o.a. inzet voor het jeugdteam.

Thuis puzzel, teken en knutsel ik graag en heb ik een passie voor vintage meubeltjes en prullaria. Wanneer ik in de boeken duik, lees ik graag stripboeken, Engelse boeken en blader ik door mooie prentenboeken.

Anne-Marie

annemarie

Woonachtig in Kortenberg en hier onze drie dochters grootgebracht. Ondertussen Mami van vier kleinkinderen.

In mijn vrije tijd komt in de eerste plaats mijn gezin. Ik ben ook heel graag actief op sportief vlak: joggen, wandelen, fietsen,… Op rustige momenten lees ik graag thrillers, romans, tijdschriften.

In de Bib zorg ik voor de jeugdcollectie, algemene dienstverlening en activiteiten voor senioren.

Dineke

dineke.jpg

Ik ben Dineke van ’t Spijker. Met veel plezier zet ik me in voor alles wat met de jeugdafdeling van de bibliotheek te maken heeft. Van schatkist en voorlezen tot collectiebeheer, van jeugdboekenweek tot Zomer van Vlieg. Kinderen enthousiast maken voor lezen is mijn grootste uitdaging. Samen met collega’s, ouders en leerkrachten moet dat lukken. Thuis bij man en 2 grote zonen probeer ik mijn leesvoer heel gevarieerd te houden, maar de fantasyboeken en thrillers vind ik extra leuk. Naast lezen hou ik me bezig met sport (badminton, zwemmen), tuinieren en creatieve zaken (keramiek, breien, naaien etc.).

Joachim

joachim

Ik ben Joachim en woon in Kortenberg. Ik hou van fotografie, computers, spannende verhalen en Scandinavische ‘krimi-series’. In de Bib hou ik me bezig met het maken van promotiemateriaal voor activiteiten en de communicatie via de website en sociale media. Toeristische boeken, grootletterboeken, luisterboeken en het Taalpunt Nederlands zijn mijn rayon.

Ilse

ilse

Sinds 2013 werk ik voor de Bib maar ook voor de dienst Vrije Tijd aan de UiTbalie.

Ik hou ervan om creatieve ideetjes op te doen en ze nadien werkelijkheid te zien worden.

Eric

eric

Ik woon met mijn vrouw en onze zoon in Kessel-Lo. Sinds 1996 werk ik in de bibliotheek van Kortenberg, waar ik zorg voor de selectie en aankoop van romans, cd’s en dvd’s. De lezingen, workshops en filmvoorstellingen voor volwassenen worden ook door mij aangestuurd. Mijn vrije tijd vul ik met films kijken, lezen en concertbezoek (zij het niet noodzakelijk tegelijkertijd).

Ellen

ellen

Mijn naam is Ellen, ik woon samen met mijn vriend in Herent. In onze Bib zorg ik voor een deel van de volwassenencollectie, voor het nodige cijfermateriaal en voor ondersteuning van projecten. Ik ben een grote dierenliefhebber, ik reis graag en hou van werken in de tuin. Genieten is voor mij een boek lezen in het zonnetje met de kat op schoot en de hond aan de voeten. Kunnen verzinken in een spannende roman of wegdromen van een nieuw avontuur door het bladeren in een reisgids…